4,9 based on 300 reviews
Trusted by 1500+ businesses and student of all shapes and sizes
Free Course
4,9 based on 300 reviews
Trusted by 1500+ businesses and student of all shapes and sizes

Hoe Maak Je Een WordPress Website

WordPress,WordPress Plugins
Gratis Domen En Webhosting
De Gratis Versie Van Het Blocksy Thema
De Gratis Versie Van Elementor
Download De Afbeeldingen Die Ik Gebruik In De Tutorial

Leer hoe je gratis je eigen professionele website kunt maken met WordPress. Een website maken is niet meer zo moeilijk in 2024. In deze WordPress tutorial laat ik je stap voor sta zien jij zelf een website kunt maken.

Ik laat je zien hoe je een gratis domein + voordelige webhosting kunt aanschaffen. Daarna installeren we WordPress. We maken gebruik van gratis tools zoals het Blocksy thema en de Elementor Page Builder.

We gaan onze header configureren zodat mensen makkelijk door onze website kunnen navigeren. Daarna gaan we aan de slag met de content van je WordPress website. Hiervoor gebruiken we Elementor. Deze pagina bouwer maakt het makkelijk om pagina’s te maken in je WordPress website.

Na het bekijken van deze Elementor tutorial ben jij in staat om professionele websites te maken in WordPress met het Blocksy Thema en de Elementor Page Builder.

We gaan het daarna hebben over het maken of uitbesteden van een logo, kleurengebruik, design, letterypen en marge en padding. Na het bekijken en volgen van deze tutorial ben je in staat professionele websites voor jezelf en anderen te maken

SCROLL TO THE ANSWER

Timestamps

40 thoughts on “Hoe Maak Je Een WordPress Website”

 • Ferdi,

  Ik heb video helemaal bekeken en wil nu wordpress gaan gebruiken maar dan local. WP moppert nu dat mijn PHP-versie te oud is. Weet jij hoe ik aan een nieuwe versie kan komen?

 • A
  2023-06-24 13:12:30

  Hey Marc, webhosting via Hostinger is dan ideaal. Binnen no time heb je een website online staan

 • Beste Ferdy

  met verbazing zag ik je YouTube videos. Ik heb zelf een NAS en dacht daarop WordPress te installeren (3x mislukt) voor een (totaal niet commerciële) site , die ik in eerste instantie met familie en vrienden wilde delen (openbaar met eventueel voor users ‘afgeschermde en privacy gevoelige delen’). Ik kwam op WordPress vanwege genealogie en zag een plugin daarvoor (GedShow) . Alles zelf met Google Sites doen is een veel te grote opdracht voor een ‘oude man’. Is naar jouw mening die webhosting via hostinger dan de beste oplossing?? Ik heb bij MijnDomein een domein gehost staan dat ik eventueel zou kunnen verhuizen. De website die ik link is duidelijk ‘in aanleg’

 • Dag Ferdy,

  Ga je naar de toekomst toe ook video’s maken van Crocoblok in het Nederlands?

  Groetjes Myriam

 • Hoi Ferdy

  ik heb een vraag want na het importeren van de website zie ik op de homepagina het menu niet enig idee wat ik moet doen

 • Hoi Ferdy ik krijg dit te zien bij het importeren van je website
  Importeren niet mogelijk
  Het bestandstype dat je probeerde te uploaden, is niet compatibel met deze plugin. Zorg ervoor dat je bestand een .wpress bestand is, dat is gemaakt met de All-in-One WP-migratie plugin. Technische details
  Heb jij enig idee hoe dit moet?

 • Freddy,
  Hartelijk dank voor u verhelderende filmpjes.
  Op een of andere manier heb ik een soort van banner gecreëerd op mijn website, maar ik weet niet meer hoe. Laat staan hoe ik deze moet verwijderen.
  Kan jij mij hierbij helpen?

  Groetjes, Iris

 • 2022-02-17 19:49:28

  Ja heel jammer dat er geen reactie komt… 🙁

 • 2022-02-03 19:37:27

  Ik zou dit ook graag willen, is het jou intussen gelukt Fabian.

 • 2022-01-06 16:58:05

  Hi Ferdy,

  Het bestand van je complete website lijkt te groot wanneer ik deze importeer via de tool All in one WP importer. Heb jij tips hoe ik deze wel kan uploaden (zonder de 69 dollar te betalen)?

  Je zou mij (en anderen) hier enorm mee helpen.

  Alvast bedankt!

  Groeten,

  Fabian

 • 2021-05-13 17:34:21

  Dag Ferdy
  Ik probeer je uitleg te volgen. Maar stuit al snel op een probleem. Ik heb een aantal pagina’s gemaakt, maar kom deze niet tegen als ik de website wil bekijken. Ik gebruik dan de ctrl- knop en links bovenaan de website link.
  Wat gaat er fout?

 • 2021-05-06 23:21:18

  Hey ferdy Ik heb een vraag over mij sticky balk. Ik volg je sinds kort en je video,s vind ik geweldig. Als ik naar beneden scrol wordt mijn sticky balk wit hoe maak ik dat een andere kleur

 • Hi Ferdy,
  Super tutorial, bedankt!
  1 vraagje over de footer. In jouw video laat je widgets zien die je kunt toevoegen zoals afbeeldingen en contact informatie. Bij mij staan niet al die widgets erbij. Ik zou heel graag contactinfromatie widget gebruiken. Kun jij aangeven hoe ik die widget kan invoegen?
  Groeten Claudia

 • 2021-03-06 18:25:08

  Hi beste Ferdy,

  Wow geweldig wat een mooie helder uitleg,

  Ergens spreek je over te kijken op de tijdlijn om het onderdeel te kunne gaan zoeken.

  Is het mogelijk om deze tijdlijn te implementeren zoals je dat ook je bij je Engelstalige tutorial?

  zou geweldig zijn

  keep on the good works,

  Johannes

 • 2021-02-06 17:05:05

  Hallo Ferdy
  Ik wil graag een kalender op mijn website om zo onze activiteiten te laten zien. Wat kan ik het beste gebruiken?

 • 2021-02-01 19:53:28

  Hi Ron, ik had hetzelfde probleem. Maar als je naar plugins gaat en daar blocksy companion intikt dan krijg je hem alsnog en kun je hem installeren.

 • Dag Ferdy, ik ben John Ik ben al eerder begonnen met een website te maken. Ik liep tegen zoveel moeilijkheden aan waardoor ik half weg bleef steken en de website niet kon afmaken. Nadat ik je film gezien had(wel drie keer) heb ik heel veel kunnen oplossen. Geweldige hulp dank je wel. Ik ben daar heel blij mee.
  Mijn site was nog niet beveiligd met SSl dus ik ben met je advies aan de slag gegaan en heb op het “WP adres” “http” in “HTTPS” veranderd. Tevens ook op “Site adres”. Eerder had ik al op strato een gratis SSL certificaat verkregen. Blijkbaar heb ik toch het een en ander niet goed gedaan en ben ik slachtoffer geworden van mijn eigen encryptie. Ik kan met de juiste wachtwoorden niet meer de site bereiken. Mijn vraag dan, is er een oplossing of zal ik de database wissen en opnieuw beginnen.
  Al hartelijk dank John Beemsterboer

 • Hallo Ferdy,

  Bedankt voor je fijne uitleg, stap voor stap bij het maken van een eigen website.
  Zou je de video : Why I Believe That Affiliate Marketing Is Easy in het Nederlands kunnen opnemen. Het geeft mij net iets meer inzicht dan in het Engels.
  Alvast bedankt.

  Ik ben een website aan het maken over reizen en fotografie.

  En ga zo door!!

 • 2021-01-27 17:39:38

  Ik kan de complete website niet meer downloaden. Hoe kan ik dit oplossen?

 • Hoi Ferdy,

  Ik ben eindelijk op weg naar het bouwen van mijn eigen website met het Blocksy thema en Elementor. Heel erg bedankt voor je handige tutorials. Zoo blij mee.
  Ik kom alleen niet uit met de sticky header: de Global Header is te vinden maar niet aan te passen. Is dit wellicht onlangs veranderd of misschien naar de pro-versie verhuisd?

  Christel

 • 2021-01-15 14:10:50

  Hallo,
  Goeie tutorial maar als ik WordPress website wil importeren staat er elke keer importeren mislukt weet u waar dit aan kan liggen?
  mvg

 • 2021-01-11 15:03:47

  Sorry ik zie dat er echt iets fout is gegaan.

 • 2021-01-07 13:48:09

  Hallo Ferdy,
  Wat een fijne tutorial.
  ga zo door zou ik zeggen.
  Ik heb 1 vraag in de tutorial gebruik je blocksy 1.7.58 als ik via jouw site blocksy download krijg je versie1.7.60. hier krijg je na installatie niet de vraag om de extra blocksy companion te installeren. Als ik blocksy 1.7.60 download heb ik minder opties zoals bv de cookies. Is er een manier om de ouder versie te installeren?

 • 2021-01-06 18:19:37

  Hallo Ferdy,

  Ik ben bezig met de video hoe maak je een wordpress website.
  Gaat allemaal heel erg makelijk en is erg duidelijk allen bij de installatie van Blocksy gaat het niet helemaal lekker. jij gebruikt versie 1.7.58 en als je blocksy download krijg je versie 1.7.60. niet erg zul je zeggen echter de module companion kan ik nu niet meer activeren. hoe los ik dit op?

 • 2020-12-08 10:28:46

  wauw ik stuur je een bericht en je verwijderd het gewoon wauw

 • Ik volgde je Astra tutorial. Ik had theme 2014 en die is nu in Astra geïmporteerd.
  Alleen snap ik niet dat de links niet van kleur veranderen terwijl ik wel de kleuren van de Links ingesteld heb, zowel de link als de Hoover. Heb je wellicht een oplossing?
  Dank
  Philippe van Wersch

 • 2020-12-07 07:00:09

  Hallo Ferdy,

  Jou gratis Download en Importeer de Complete Website voor wordpress is te groot en als je meer dan 512mb hebt hij loopt vast bij installatie terwijl je deze niet mag verbreken

 • A
  2020-10-16 16:54:51

  Hey Saskia, Jazeker! Dat kan je gewoon doen!

 • 2020-10-14 17:50:53

  Hoi Ferdy,
  Done! Thnx.
  Kan ik nu gewoon via een plugin Analytics en Yoast installeren?

 • 2020-10-06 21:17:21

  Hi Ferdy,

  Komt er ook een video aan waarbij je uitlegt hoe Siteground werkt?
  Dit is zoooo ingewikkeld voor me.
  Ik ben nu druk bezig om mijn website te maken met behulp van jouw duidelijke video in het Nederlands. Ik hoop dat je meer nederlandse video’s gaat maken komende tijd.

  Groetjes en blessings!

 • Ferdy, allereerst is dit een geweldige tutorial. Vraag die ik heb is 2-ledig.
  1) wanneer ik iets gewijzigd heb en het bevalt met niet kan ik dat dan ongedaan maken (het programma vraagt altijd “Publiceren”.
  2) Stel dat ik het helemaal verknoei. Kan ik dan een oudere versie terug zetten??

 • 2020-09-24 10:05:18

  He Ferdy,

  Top video, al ver mee gekomen! Ik begrijp dat je per device aanpassingen op lay out kan doen. Alleen als ik aanpassingen qua uitijning en korpsgrootte doe op de tabletversie, dan worden de instellingen van de desktop niet vastgehouden. Hoe doe ik dat?

 • 2020-06-25 15:38:38

  Dag Ferdy,

  Hoe importeer je de “Complete Website” na dat je die gedownload hebt in WordPress?

  Groetjes,

  Rudy

 • 2020-05-20 12:21:36

  Beste Ferdy,

  Super om te leren websites te bouwen via je tutorials. Lekker duidelijk en prettig om als basis aan te houden. Echter heb ik een probleem, vanaf het moment dat elementor in het spel komt, kan ik niet meer mee. Ik krijg geen blok te zien waar ik mijn onderdelen naar toe kan slepen.

  Dus na een kleine 40 min loop ik vast. Ik heb je tips gevolgd om eventuele problemen te tackelen, maar niets lijkt te werken. Heb jij misschien nog een zetje de goede richting in?

  Hoop nog veel van je tutorials te mogen leren

  Mvg Dennis

 • 2020-02-21 15:47:37

  Beste Ferdy,
  Je hebt met fantastisch geholpen bij de opmaak van mijn blog! Zonder je tutorial was het me niet gelukt.
  Alleen is het you tube filmpje dat ik op een pagina plaatste heel groot van formaat.
  Heb je nog een tip hoe ik dat kan aanpassen?

  Hartelijk dank!
  Ilse

 • 2020-02-04 23:42:36

  Beste Ferdy,

  In je video ‘Maak een portfolio in je WordPress website’ gebruik je de plugin ‘Portfolio for Elementor’. Nu is er de afgelopen 2 jaar geen update voor deze plugin verschenen dus vraag ik me af of het wel verstandig om deze plugin nu te gaan gebruiken.
  Graag zou ik jouw mening hierover willen weten.

  Mvrgr.
  Piet

 • 2020-02-04 23:42:36

  Beste Ferdy,

  In je video ‘Maak een portfolio in je WordPress website’ gebruik je de plugin ‘Portfolio for Elementor’. Nu is er de afgelopen 2 jaar geen update voor deze plugin verschenen dus vraag ik me af of het wel verstandig om deze plugin nu te gaan gebruiken.
  Graag zou ik jouw mening hierover willen weten.

  Mvrgr.
  Piet

 • 2020-01-28 02:09:24

  Ferdy het probleem was dat Google chrome jouw instructie video niet af speelde, maar naar Microsoft Edge gegaan en die speelt je instructie video wel af

  Gr Dirk Donker

 • A
  2020-01-23 17:25:45

  Ha Dirk, wanneer je alle stappen in de video volgt zou je hetzelfde resultaat moeten krijgen. Geen idee wat een G-Suit account is. Ik hoop dat je er uit komt.

 • 2020-01-23 16:47:01

  De video met HOE MAAK JE EEN WORDPRESS WEBSITE krijg ik dit te zien
  op m`n telefoon krijg ik hem wel te zien,
  Deze video is beperkt. Meld je aan met een G Suite-account.
  maar wat is dat voor een account????

  Vr Groet Dirk Donker

Leave your comment

FERDY.COM
TUTORIALS

Learn step by step how to create a WordPress website for your business, organisation or hobby. Thanks to Ferdy’s video tutorials and simple way of explaining things, you don’t have to hire an expensive web designer and wait months before your website is finished.

With Ferdy’s WordPress tutorials, you are in charge of the progress and you save yourself a ton of money. Don’t have a domain and web hosting yet? No problem. Ferdy shows in you in each tutorial how to get web hosting and a free domain.